Förmedla hopp i en hopplös situation

Så länge jag kan minnas har konflikter eller krig i Mellanöstern kontinuerligt uppmärksammats i nyheterna.

Det är lätt att se området som en plats där krig och förödelse ständigt pågår, och till och med hör hemma. En plats där möjligheten till fred och försoning i bästa fall är svår uppnåelig och i värsta fall hopplös.

Forside

Situationen i vårt land, i våra liv och vår vardag är långt ifrån den situation som pågår i Mellanöstern. Det är nästan omöjligt att identifiera sig med de förhållanden som dessa människor lever under. Men som deras kristna bröder och systrar får vi aldrig acceptera likgiltighet eller hopplöshet inför situationen.

När det kommer till hopplöshet har vi som kristna ett särskilt uppdrag. Vi kan inte svälja krigets fasor och enbart se till antalet döda eller till pågående sammandrabbningar. Vi behöver förmedla hopp och ljus till kristna i Mellanöstern som kämpar för en annan framtid i sitt land och sin region.

Det är därför som Open Doors driver kampanjen ”Hopp för Mellanöstern”, en kampanj som sträcker sig över sju år. Vi är övertygade om att det finns hopp för Mellanösterns kristna, och vi vill tro på en framtid som sträcker sig bortom det vi ser när vi läser nyheterna.

I vår månadstidning kan du läsa om situationen i Syrien och Irak, och om hur kristna längtar efter att återvända till sina hem för att vara med och återuppbygga landet, kyrkan och samhället.

Du kan läsa om hur Open Doors, genom lokala samarbetspartners, hjälper befolkningen genom att förmedla mat att ställa på bordet, skolgång och hjälp att återuppbygga nedrivna hus. På vår hemsida hittar du vår namninsamling som vi startade förra hösten. Skriv på och stå tillsammans med våra syskon i Mellanöstern.

Genom ditt stöd har vi möjlighet att förmedla hopp till tusentals kristna familjer i Syrien och Irak, och vi kommer att fortsätta stödja dem så länge det behövs och uppmärksamma världens ledare på deras situation. Men framför allt vill vi knäppa våra händer i bön, och därigenom lägga Mellanöstern i Guds händer, för Gud kan skapa fred och frihet även där det ser helt omöjligt ut!

Peter Paulsson
Generalsekreterare Open Doors Sverige

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s