Kan de höra dig?

Det är svårt att överskatta värdet av uppmuntran. Har du sprungit ett maratonlopp eller deltagit i andra krävande sporter, så vet du hur viktigt det är. När krafterna håller på att ta slut och mållinjen fortfarande är långt borta, så kan vänner eller publikens hejarop bli en källa till ny kraft, som du behöver för att fortsätta och fullfölja ditt lopp.

Om du (precis som jag) inte har tävlat på så hög nivå, har du kanske liknande erfarenheter från andra delar av livet. Det finns en styrka i att ha någon som peppar och hejar på.

Det gäller också våra liv som Jesu efterföljare. Ibland kan det vara svårt och tröttsamt. Lever du samtidigt i Syrien eller Irak så lägg då till förföljelse, hot och krig. De tvingas lämna sina hem, bekvämligheter, stabilitet och säkerhet, arbete, skola eller studier och, som det ser ut, hopp om en bättre framtid. Det är inte svårt att förstå varför vissa kristna är på väg att lämna sitt hemland, eller, i värsta fall, sin kristna tro.

De behöver uppmuntran. De behöver hopp.

Lyckligtvis har Gud inte övergett sitt folk. Genom sin Helige Ande, och tack vare stöd från oss i Sverige och resten av världen, har våra lokala samarbetspartners kunnat träna och stärka vår förföljda familj. Över 27 000 familjer får varje månad mat och annan hjälp från Open Doors understödjare.

syria_2013_0260009649

I Syrien och Irak är kyrkan på väg in i en ny tid. De fäster blicken mot framtiden och förbereder sig på den dag då de kan börja bygga upp sina länder igen. De ber om att de kommande åren ska få vara en tid av positiv förändring. Men de behöver att vi står tillsammans med dem och ber nådens Gud ge dem styrka, så att detta kan ske.

Men uppmuntran kommer inte bara från våra breddgrader. Många modiga präster och pastorer har valt att stanna kvar i sina församlingar och samhällen, för att vara en uppmuntran för sitt folk. Ofta innebär det stora personliga uppoffringar som lämnar tydliga spår, både fysiskt och psykiskt. Två av dem kan du läsa om i det här numret. Även de behöver veta att vi stöttar dem och ber för dem.

Därför har vi lanserat en global kampanj med syfte att ge hopp till Mellanöstern. Kan du tänka dig att engagera dig i bön för kristna i Mellanöstern?  Skriva på vår namninsamling? Uppmana dina vänner att skriva på? Om kristna i Syrien och Irak ser att vi hjälper dem, ber för dem, står upp för dem och stödjer dem, kommer de att stärkas inför den tid som ligger framför.

Peter Paulsson
Generalsekreterare Open Doors Sverige

 

Annonser

2 comments on “Kan de höra dig?

  1. Agneta Almqvist skriver:

    Tryckte på länken? För att kunna skriva på listan som nämns. Sidan kunde inte visas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s